Gândul de dimineață – 14.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Mateei 10:22
  Printre sutele de persoane care au ajuns în lagărul de concentrare din Mauthausen, în luna mai 1945, se aflau şi trei bebeluşi, născuţi în cele mai vitrege condiţii: cei mai tineri supravieţuitori ai Holocaustului la ora actuală. Mamele lor nu s-au cunoscut probabil niciodată, dar copiii lor, Mark Olsky, Eva Clarke şi Hana Berger Moran au devenit ca fraţii. Anul trecut, cei trei şi-au sărbătorit ziua de naştere, ocazie care aproape a coincis cu comemorarea celor 70 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz.

  Fiecare dintre ei are povestea şi suferinţa lui, pe care nimic şi nimeni nu o poate şterge. Cu toate acestea, Hana îşi aminteşte cum mama ei, Priska, i-a fost întotdeauna un model şi impulsul de care avea nevoie ori de câte ori se poticnea pe drumul vieţii. Ea povesteşte că Priska nu s-a concentrat niciodată asupra durerii, ci şi-a folosit toată energia pentru a merge mai departe, obişnuind să spună „suntem aici, mergem mai departe”.

  Mama Evei, Anka, are o poveste asemănătoare, în care optimismul a fost elementul de bază al existenţei sale, iar bebeluşul Eva, motiv suficient pentru a supravieţui. Eva povesteşte cum experienţa propriei sarcini a fost momentul în care a înţeles ce trebuie să fi însemnat pentru mama ei să dea naştere unui copil, singură, fără nicio îngrijire, fără niciun sprijin şi fără cele mai elementare condiţii de igienă.

  Mark ştie prea puţin despre experienţa mamei sale, pentru că niciodată nu i-a cerut să-i povestească cele întâmplate acolo, ştiind cât rău i-ar provoca acele amintiri. Se bucură în schimb de întâlnirea cu „surorile” sale de suferinţă, care, la fel ca el, au fost salvate de la moarte şi care, la rândul lor, şi-au salvat mamele, dându-le un motiv în plus să lupte pentru viaţă şi supravieţuire.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 14.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 14.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Fiecare dintre ei are povestea şi suferinţa lui, pe care nimic şi nimeni nu o poate şterge. Cu toate acestea, Hana îşi aminteşte cum mama ei, Priska, i-a fost întotdeauna un model şi impulsul de care avea nevoie ori de câte ori se poticnea pe drumul vieţii. Ea povesteşte că Priska nu s-a concentrat niciodată asupra durerii, ci şi-a folosit toată energia pentru a merge mai departe, obişnuind să spună „suntem aici, mergem mai departe”.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....