Gândul de dimineață – 15.11.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine o bucată de pâine uscată cu pace, decât o casă plină de cărnuri cu ceartă!” – Proverbe 17:1
  În cariera sa de jurnalist, scriitorul Filip Yancey a interogat foarte mulţi oameni din toate categoriile sociale, pe care i-a împărţit în două categorii: „vedete” şi „slujbaşi”.

  În categoria „vedetelor” i-a inclus pe sportivii care au reuşit performanţe deosebite, personalităţi din televiziune, actori, cântăreţi şi cei implicaţi în industria show-ului. După standardele acestei lumi se pot considera realizaţi: sunt celebri, pozele lor sunt afişate peste tot, trăiesc în case luxoase şi atât de mulţi încearcă să-i imite. În realitate însă, viaţa lor este mizerabilă: cei mai mulţi dintre ei au probleme psihice sau în familie şi trăiesc cele mai adânci frustrări deoarece au o viaţă duplicitară.

  În contrast cu viaţă acestor VIP-uri, Yancey a prezentat viaţa celor pe care i-a inclus în categoria „slujbaşilor”: aceştia sunt oamenii de rând, care au un program cu multe ore de muncă şi salariu mic, oameni pe care nu-i aplaudă nimeni pentru ceea ce fac. Ei îşi investesc viaţa în lucruri ce rămân neobservate, dar care sunt indispensabile societăţii. Deşi nu-i evidenţiază nimeni, ei sunt gata pentru orice sacrificiu, riscânduşi uneori chiar viaţa pentru a ajunge să împlinească lucrurile încredinţate.

  În această categorie, Yancey i-a inclus pe muncitorii cu o înaltă calificare în cele mai diverse domenii, experţii în lingvistică care şi-au dedicat viaţa pentru a traduce Biblia în cele mai ciudate dialecte, medicii capabili de cele mai dificile intervenţii şi lucrătorii sociali pregătiţi pentru orice sacrificiu.

  În comparaţie cu VIP-urile, în acest grup al „slujitorilor” el a întâlnit oameni cu o viaţă de familie echilibrată, având împlinire, bucurie şi satisfacţie lăuntrică. Pentru el, „slujbaşii” au ajuns să fie preferaţi, prezentând adevărate modele de viaţă demne de urmat.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 15.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 15.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. În categoria „vedetelor” i-a inclus pe sportivii care au reuşit performanţe deosebite, personalităţi din televiziune, actori, cântăreţi şi cei implicaţi în industria show-ului. După standardele acestei lumi se pot considera realizaţi: sunt celebri, pozele lor sunt afişate peste tot, trăiesc în case luxoase şi atât de mulţi încearcă să-i imite. În realitate însă, viaţa lor este mizerabilă: cei mai mulţi dintre ei au probleme psihice sau în familie şi trăiesc cele mai adânci frustrări deoarece au o viaţă duplicitară.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...