Articolul precedentUsi deschise
  Articolul următorCei care nenorocesc lumea

  Gândul de dimineață – 16.11.2016 – solascriptura.ro

   „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea.” – Exod 20:8-10
  „Minte sănătoasă în corp sănătos”, dictau latinii şi s-a reținut până în zilele noastre. Totuşi mottoul este astăzi mai degrabă asociat cu modul în care hrana ne influențează dispoziția decât cu ideea simplă că sănătatea fizică, în ansamblul ei, ne ajută să gândim mai clar. Cine ia în calcul şi odihna atunci când se referă la celebrul „mens sana…”?

  Refacerea forțelor fizice este un aspect deseori neglijat între măsurile pe care le luăm pentru a duce o viață sănătoasă, odihna ajungând la coada listei de priorități.

  Unii cred că a fi ocupat non-stop este o caracteristică a oamenilor importanți şi utili. Însă a-ți refuza odihna fizică nu este o virtute. Este o formă de mândrie. Devenim iritabili când suntem obosiți. Nu ne mai bucurăm de ceea ce avem, nu mai prețuim la fel de mult oamenii.

  Alții confundă odihna cu inactivitatea, însă adevărata odihnă nu este doar fizică. Cineva poate se odihneşte fizic zăcând în fața televizorului, dar este foarte posibil ca lucrul acesta să nu fie genul de odihnă psihică şi spirituală de care are nevoie.

  Sunt şi persoane care cred că ar fi egoist din partea lor să îşi rezerve timp pentru odihnă când sunt atâtea lucruri de făcut şi când cei din jur au atâta nevoie de ele. A-ți lua timp pentru odihna personală aduce beneficii întregii familii şi chiar prietenilor tăi, pentru că, fiind mai în formă, vei putea să răspunzi mai bine nevoilor lor. Întotdeauna vor fi vase de spălat, rufe de călcat, camere de aspirat. A te epuiza pentru ceva ce, în definitiv, nu durează şi a renunța la unele standarde imposibil de ținut pot părea două extreme, însă uneori adevărata odihnă înseamnă şi să ştii la ce şi când să renunți.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 16.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 16.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Refacerea forțelor fizice este un aspect deseori neglijat între măsurile pe care le luăm pentru a duce o viață sănătoasă, odihna ajungând la coada listei de priorități.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...