Articolul precedentCe s-ar fi întâmplat dacă?
  Articolul următorAjutor de la Duhul Sfânt

  Gândul de dimineață – 19.11.2016 – solascriptura.ro

   „Dragostea nu face rău aproapelui.” – Romani 13:10
  Dr. Bennet Omalu este un patolog criminalist nigeriano-american, care a descoperit devastatoarele efecte pe care practicarea fotbalului american le are asupra creierelor jucătorilor profesionişti.

  Studiind creierul unui fost jucător decedat la doar 50 de ani în urma unui atac de cord, medicul a urmărit să afle dacă există indicii de modificare a creierului care să poată explica dramatica schimbare de comportament şi stil de viață pe care a suferit-o jucătorul, după retragerea din profesie. Acesta ajunsese dintr-un erou național un om al străzii, dependent de alcool. La autopsie, deşi iniţial creierul nu prezenta anomalii, un studiu în profunzime l-a ajutat să observe patologii grave care nu puteau fi decât rezultatul loviturilor repetate la cap pe care le-a primit acesta.

  A urmat un val de cercetări criminalistice, efectuate după ce şi alți jucători de fotbal au decedat şi au putut fi autopsiați. Rând pe rând, studiile medicului au revelat o întreagă „panoplie” de jucători cu aceleaşi simptome şi aceleaşi patologii vizibile doar după decesul lor, ceea ce a dat naştere unui scandal național în jurul celui mai iubit sport american, dar mai ales în jurul industriei fatale generate de acesta.

  „Encefalopatie traumatică cronică”, aşa a numit Omalu boala pe care a descoperit-o şi care l-a făcut să primească recunoaştere publică, dar şi amenințări cu moartea. Aflat sub o presiune imensă, Omalu a declarat că ceea ce l-a ajutat să continue demersurile a fost credința lui, care vine la pachet cu dragostea lui pentru ştiință. „Credința şi ştiința merg împreună”, spune el. „Ele nu sunt contradictorii. Știința caută adevărul. Credința caută adevărul. Aşa că cele două au un teren comun”.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 19.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 19.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Studiind creierul unui fost jucător decedat la doar 50 de ani în urma unui atac de cord, medicul a urmărit să afle dacă există indicii de modificare a creierului care să poată explica dramatica schimbare de comportament şi stil de viață pe care a suferit-o jucătorul, după retragerea din profesie. Acesta ajunsese dintr-un erou național un om al străzii, dependent de alcool. La autopsie, deşi iniţial creierul nu prezenta anomalii, un studiu în profunzime l-a ajutat să observe patologii grave care nu puteau fi decât rezultatul loviturilor repetate la cap pe care le-a primit acesta.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...