Articolul precedentCe s-ar fi întâmplat dacă?
  Articolul următorAjutor de la Duhul Sfânt

  Gândul de dimineață – 19.11.2016 – solascriptura.ro

   „Dragostea nu face rău aproapelui.” – Romani 13:10
  Dr. Bennet Omalu este un patolog criminalist nigeriano-american, care a descoperit devastatoarele efecte pe care practicarea fotbalului american le are asupra creierelor jucătorilor profesionişti.

  Studiind creierul unui fost jucător decedat la doar 50 de ani în urma unui atac de cord, medicul a urmărit să afle dacă există indicii de modificare a creierului care să poată explica dramatica schimbare de comportament şi stil de viață pe care a suferit-o jucătorul, după retragerea din profesie. Acesta ajunsese dintr-un erou național un om al străzii, dependent de alcool. La autopsie, deşi iniţial creierul nu prezenta anomalii, un studiu în profunzime l-a ajutat să observe patologii grave care nu puteau fi decât rezultatul loviturilor repetate la cap pe care le-a primit acesta.

  A urmat un val de cercetări criminalistice, efectuate după ce şi alți jucători de fotbal au decedat şi au putut fi autopsiați. Rând pe rând, studiile medicului au revelat o întreagă „panoplie” de jucători cu aceleaşi simptome şi aceleaşi patologii vizibile doar după decesul lor, ceea ce a dat naştere unui scandal național în jurul celui mai iubit sport american, dar mai ales în jurul industriei fatale generate de acesta.

  „Encefalopatie traumatică cronică”, aşa a numit Omalu boala pe care a descoperit-o şi care l-a făcut să primească recunoaştere publică, dar şi amenințări cu moartea. Aflat sub o presiune imensă, Omalu a declarat că ceea ce l-a ajutat să continue demersurile a fost credința lui, care vine la pachet cu dragostea lui pentru ştiință. „Credința şi ştiința merg împreună”, spune el. „Ele nu sunt contradictorii. Știința caută adevărul. Credința caută adevărul. Aşa că cele două au un teren comun”.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 19.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 19.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Studiind creierul unui fost jucător decedat la doar 50 de ani în urma unui atac de cord, medicul a urmărit să afle dacă există indicii de modificare a creierului care să poată explica dramatica schimbare de comportament şi stil de viață pe care a suferit-o jucătorul, după retragerea din profesie. Acesta ajunsese dintr-un erou național un om al străzii, dependent de alcool. La autopsie, deşi iniţial creierul nu prezenta anomalii, un studiu în profunzime l-a ajutat să observe patologii grave care nu puteau fi decât rezultatul loviturilor repetate la cap pe care le-a primit acesta.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...