Gândul de dimineață – 23.11.2016 – solascriptura.ro

   „Oamenilor fără prihană le şade bine cântarea de laudă. Lăudaţi pe Domnul cu harpa, lăudaţi-L cu alăuta cu zece coarde!” – Psalmi 33:1,2
  Talentul ieşit din comun al lui Paganini s-a manifestat de timpuriu. La 11 ani era deja un virtuoz recunoscut. Concertele pe care le dădea la vârsta de 13 ani stârneau un interes nemaicunoscut până atunci. La 15 ani era deja o personalitate în lumea muzicii, ceea ce îi dădea posibilitatea să apară în mari săli de concerte. La această vârstă el părăseşte oraşul natal, Genova, şi începe un şir neîntrerupt de turnee care îl va duce în aproape toate marile oraşe ale Europei de la începutul sec. al XIXlea. Geniul său muzical, precum şi viaţa sa aventuroasă au inspirat multe legende care au făcut să crească faima acestui neîntrecut violonist.

  Se spune că, aflându-se la Livorno în preziua unui concert în jurul căruia se făcuse multă publicitate, Paganini are neşansa să piardă la cărţi toţi banii pe care îi avea asupra lui. Jucător înrăit, el pune în joc şi vioara cu care urma să concerteze. O pierde şi pe aceasta. Un negustor, mare iubitor de muzică, îi împrumută un Guarnieri autentic, o piesă rară, fabricată în 1730. Recitalul este un adevărat triumf, violonistul întrecându-se pe sine. Se spune că ovaţiile au fărâmiţat pe alocuri tencuiala sălii.

  Când, în sfârşit, epuizat de atâtea bisuri, Paganini s-a putut descleşta din strânsoarea publicului fascinat de sunetele sublime ale unei viori, şi a vrut să înapoieze instrumentul proprietarului său, acesta nu acceptă să o mai primească în niciun chip. „Păstreaz-o, vioara asta îţi aparţine!” spune negustorul, „mi-e ruşine s-o mai ating… N-aş fi crezut niciodată că ţin în casă o vioară fermecată!”

  Artistul nu s-a mai despărţit niciodată de acest instrument, care a vrăjit ani de zile pe iubitorii de muzică şi căruia i-au fost atribuite puteri supranaturale.

  Almanahul Luceafărul

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 23.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 23.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Se spune că, aflându-se la Livorno în preziua unui concert în jurul căruia se făcuse multă publicitate, Paganini are neşansa să piardă la cărţi toţi banii pe care îi avea asupra lui. Jucător înrăit, el pune în joc şi vioara cu care urma să concerteze. O pierde şi pe aceasta. Un negustor, mare iubitor de muzică, îi împrumută un Guarnieri autentic, o piesă rară, fabricată în 1730. Recitalul este un adevărat triumf, violonistul întrecându-se pe sine. Se spune că ovaţiile au fărâmiţat pe alocuri tencuiala sălii.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...