Gândul de dimineață – 24.11.2016 – solascriptura.ro

   „Vă rugăm, de asemenea, fraţilor, să îmbărbătaţi pe cei deznădăjduiţi; să sprijiniţi pe cei slabi, să fiţi răbdători cu toţi.” – 1 Tesaloniceni 5:14
  Documentarul „The Economist” prezintă istoria unei tinere perfect sănătoase fizic, dar care le solicită medicilor să-i pună capăt vieții fiindcă traiul de zi cu zi este mai mult decât poate duce. La cei 24 de ani ai ei, Emily este pregătită să moară. Motivul pe care îl invocă este unul care nu le trezeşte nicio suspiciune terapeuților belgieni care o ascultă: depresie terminală.

  Într-o horă halucinantă, se învârt interviuri cu psihiatri care spun că, deşi nu se vede la radiografie, depresia ar trebui tratată de public cu aceeaşi seriozitate cu care este tratat cancerul, deoarece ambele boli pot ajunge în faze în care sunt imposibil de tratat prin intervenții medicale. În baza acestor principii, comisia aprobă eutanasia şi îi explică lui Emily (la rându-i, cetățean belgian) cum se vor desfăşura lucrurile. „Te poți răzgândi oricând, chiar şi când acul este înfipt în venă”, îi spune consolator unul dintre medici. Emily confirmă că a înțeles tot şi consimte.

  Documentarul prezintă o Emily care îşi imaginează cum îi vor fi împărțite lucrurile după moartea ei. Îşi aminteşte cum a ajuns să aibă un borcan cu pietricele şi, atipic pentru cineva cu depresie severă, zâmbeşte. În ziua în care este programată eutanasia, Emily a discutat cu medicul şi au stabilit să vină la ea acasă pentru a-i administra injecția. Acesta soseşte şi o găseşte pe Emily hotărâtă… hotărâtă să nu continue cu procedura. „Ultimele săptămâni au fost chiar suportabile”, le povesteşte ea reporterilor. „Nu ştiu dacă apropierea de serenitatea morții este motivul, dar mă gândesc să mai stau pe-aici o vreme”, spune tânăra, semn că uneori ieşirea din depresie nici măcar nu are motive logice. Important e să ieşi.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 24.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 24.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Într-o horă halucinantă, se învârt interviuri cu psihiatri care spun că, deşi nu se vede la radiografie, depresia ar trebui tratată de public cu aceeaşi seriozitate cu care este tratat cancerul, deoarece ambele boli pot ajunge în faze în care sunt imposibil de tratat prin intervenții medicale. În baza acestor principii, comisia aprobă eutanasia şi îi explică lui Emily (la rându-i, cetățean belgian) cum se vor desfăşura lucrurile. „Te poți răzgândi oricând, chiar şi când acul este înfipt în venă”, îi spune consolator unul dintre medici. Emily confirmă că a înțeles tot şi consimte.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...