Gândul de dimineață – 24.11.2016 – solascriptura.ro

   „Vă rugăm, de asemenea, fraţilor, să îmbărbătaţi pe cei deznădăjduiţi; să sprijiniţi pe cei slabi, să fiţi răbdători cu toţi.” – 1 Tesaloniceni 5:14
  Documentarul „The Economist” prezintă istoria unei tinere perfect sănătoase fizic, dar care le solicită medicilor să-i pună capăt vieții fiindcă traiul de zi cu zi este mai mult decât poate duce. La cei 24 de ani ai ei, Emily este pregătită să moară. Motivul pe care îl invocă este unul care nu le trezeşte nicio suspiciune terapeuților belgieni care o ascultă: depresie terminală.

  Într-o horă halucinantă, se învârt interviuri cu psihiatri care spun că, deşi nu se vede la radiografie, depresia ar trebui tratată de public cu aceeaşi seriozitate cu care este tratat cancerul, deoarece ambele boli pot ajunge în faze în care sunt imposibil de tratat prin intervenții medicale. În baza acestor principii, comisia aprobă eutanasia şi îi explică lui Emily (la rându-i, cetățean belgian) cum se vor desfăşura lucrurile. „Te poți răzgândi oricând, chiar şi când acul este înfipt în venă”, îi spune consolator unul dintre medici. Emily confirmă că a înțeles tot şi consimte.

  Documentarul prezintă o Emily care îşi imaginează cum îi vor fi împărțite lucrurile după moartea ei. Îşi aminteşte cum a ajuns să aibă un borcan cu pietricele şi, atipic pentru cineva cu depresie severă, zâmbeşte. În ziua în care este programată eutanasia, Emily a discutat cu medicul şi au stabilit să vină la ea acasă pentru a-i administra injecția. Acesta soseşte şi o găseşte pe Emily hotărâtă… hotărâtă să nu continue cu procedura. „Ultimele săptămâni au fost chiar suportabile”, le povesteşte ea reporterilor. „Nu ştiu dacă apropierea de serenitatea morții este motivul, dar mă gândesc să mai stau pe-aici o vreme”, spune tânăra, semn că uneori ieşirea din depresie nici măcar nu are motive logice. Important e să ieşi.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 24.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 24.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Într-o horă halucinantă, se învârt interviuri cu psihiatri care spun că, deşi nu se vede la radiografie, depresia ar trebui tratată de public cu aceeaşi seriozitate cu care este tratat cancerul, deoarece ambele boli pot ajunge în faze în care sunt imposibil de tratat prin intervenții medicale. În baza acestor principii, comisia aprobă eutanasia şi îi explică lui Emily (la rându-i, cetățean belgian) cum se vor desfăşura lucrurile. „Te poți răzgândi oricând, chiar şi când acul este înfipt în venă”, îi spune consolator unul dintre medici. Emily confirmă că a înțeles tot şi consimte.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...