Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei ce beau vin, nici printre cei ce se îmbuibă cu carne.” – Proverbe 23:19,20
  Regiunea italiană Piemonte este renumită pentru bucătăria sa sofisticată. Învecinată cu Franța şi Elveția, zona este, aşa cum spunea un bucătar, „făcută din mâncare”. Este o regiune care promovează agricultura şi metodele de gătit tradiționale, ca alternativă la lanțurile de fast-food. Carnea este partea esențială a acestei tradiții culinare, cârnații, tocanele cu carne sau fripturile fiind la mare căutare.

  În prezent situația este pe cale să se schimbe, cel puțin într-o parte a regiunii, acolo unde cetățenii se gândesc să ia în serios provocarea unui primar. Chiara Appendino, noul primar din Torino, capitala regiunii Piemonte, a lansat un manifest prin care promite să facă din promovarea dietei vegetariene şi vegane o „prioritate”.

  Deşi ideile lui Appendino au fost ridiculizate de unii jurnalişti sau pe rețelele de socializare, tendințele recente sugerează că tot mai mulți cetățeni, în special generația tânără, au trecut la un stil de viață vegetarian. Trebuie remarcat faptul că printre motivele invocate de către primarul din Torino în susținerea proiectului său este „protecția mediului înconjurător”.

  Impactul consumului de carne asupra mediului este considerabil. Organizațiile preocupate de mediu, de exemplu, estimează că rumegătoarele domestice (cum ar fi oile şi vacile) eliberează anual 100 de milioane de tone de metan în atmosferă. Din acest punct de vedere, „cele mai consistente eforturi pentru reducerea emisiilor de carbon nu ar trebui să fie în renunțarea la maşini, ci în consumarea a cât mai puțină carne roşie”, a declarat profesorul Tim Benton de la Universitatea din Leeds, într-un studiu. Un alt studiu sugerează că o schimbare în alimentație, prin adoptarea unei diete bazate preponderent pe plante, ar putea reduce emisiile de noxe cu 29%-70%.
  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 29.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. În prezent situația este pe cale să se schimbe, cel puțin într-o parte a regiunii, acolo unde cetățenii se gândesc să ia în serios provocarea unui primar. Chiara Appendino, noul primar din Torino, capitala regiunii Piemonte, a lansat un manifest prin care promite să facă din promovarea dietei vegetariene şi vegane o „prioritate”.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 28.11.2016 – solascriptura.ro

   „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” - Psalmul 23:1 Phillip Keller, în...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...