Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei ce beau vin, nici printre cei ce se îmbuibă cu carne.” – Proverbe 23:19,20
  Regiunea italiană Piemonte este renumită pentru bucătăria sa sofisticată. Învecinată cu Franța şi Elveția, zona este, aşa cum spunea un bucătar, „făcută din mâncare”. Este o regiune care promovează agricultura şi metodele de gătit tradiționale, ca alternativă la lanțurile de fast-food. Carnea este partea esențială a acestei tradiții culinare, cârnații, tocanele cu carne sau fripturile fiind la mare căutare.

  În prezent situația este pe cale să se schimbe, cel puțin într-o parte a regiunii, acolo unde cetățenii se gândesc să ia în serios provocarea unui primar. Chiara Appendino, noul primar din Torino, capitala regiunii Piemonte, a lansat un manifest prin care promite să facă din promovarea dietei vegetariene şi vegane o „prioritate”.

  Deşi ideile lui Appendino au fost ridiculizate de unii jurnalişti sau pe rețelele de socializare, tendințele recente sugerează că tot mai mulți cetățeni, în special generația tânără, au trecut la un stil de viață vegetarian. Trebuie remarcat faptul că printre motivele invocate de către primarul din Torino în susținerea proiectului său este „protecția mediului înconjurător”.

  Impactul consumului de carne asupra mediului este considerabil. Organizațiile preocupate de mediu, de exemplu, estimează că rumegătoarele domestice (cum ar fi oile şi vacile) eliberează anual 100 de milioane de tone de metan în atmosferă. Din acest punct de vedere, „cele mai consistente eforturi pentru reducerea emisiilor de carbon nu ar trebui să fie în renunțarea la maşini, ci în consumarea a cât mai puțină carne roşie”, a declarat profesorul Tim Benton de la Universitatea din Leeds, într-un studiu. Un alt studiu sugerează că o schimbare în alimentație, prin adoptarea unei diete bazate preponderent pe plante, ar putea reduce emisiile de noxe cu 29%-70%.
  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 29.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. În prezent situația este pe cale să se schimbe, cel puțin într-o parte a regiunii, acolo unde cetățenii se gândesc să ia în serios provocarea unui primar. Chiara Appendino, noul primar din Torino, capitala regiunii Piemonte, a lansat un manifest prin care promite să facă din promovarea dietei vegetariene şi vegane o „prioritate”.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 28.11.2016 – solascriptura.ro

   „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” - Psalmul 23:1 Phillip Keller, în...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...