Articolul precedentBun venit, domnilor!
  Articolul următorSub steagul Domnului

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 10:22
  În unul dintre filmele sale, Philip Yancey a prezentat în imagini scenele de persecuţie a bisericilor şi a credincioşilor din fosta Uniune Sovietică. Aceste imagini cuprindeau scene în care turnătorii îi denunţau autorităţilor pe cei credincioşi, scene de judecată şi condamnare a creştinilor şi de incendiere a bisericilor. Prin aceste acte KGB-ul şi-a câştigat pe drept numele de „cea mai crudă organizaţie de represalii”, îndreptate în special împotriva religiei.

  Numai în timpul lui Stalin se estimează că şi-au pierdut viaţa aproximativ 42.000 de preoţi şi lucrători creştini, iar 98% dintre biserici au fost închise. În filmul său, Philip Yancey prezintă aceste atrocităţi din perspectiva locuitorilor unui orăşel de provincie.

  În scena cea mai palpitantă sunt prezentate câteva femei care mergeau desculţe prin noroi pentru a ajunge pe malul unui râu, unde inspectau fiecare buştean ajuns la fabrica de cherestea din sat. Ele căutau eventuale mesaje încrustate în lemn de către bărbaţii lor care erau întemniţaţi pentru credinţă şi lucrau tăind lemne într-o zonă din amonte.

  Una dintre aceste femei a descoperit iniţialele soţului ei săpate pe un buştean şi a început să plângă îmbrăţişând buşteanul. Ea arăta astfel cât de mare îi este durerea inimii pentru soţul ei cu care nu avea nicio posibilitate de comunicare.

  Filmul se încheie cu o scenă în care o femeie întreabă care este drumul spre biserică. Celui care i-a răspus că nu-i aceasta strada care duce la biserică, aceasta i-a dat o replica provocatoare: „Ce rost mai are o stradă dacă nu duce la biserică?”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 30.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Numai în timpul lui Stalin se estimează că şi-au pierdut viaţa aproximativ 42.000 de preoţi şi lucrători creştini, iar 98% dintre biserici au fost închise. În filmul său, Philip Yancey prezintă aceste atrocităţi din perspectiva locuitorilor unui orăşel de provincie.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Gândul de dimineață – 28.11.2016 – solascriptura.ro

   „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” - Psalmul 23:1 Phillip Keller, în...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...