Articolul precedentBun venit, domnilor!
  Articolul următorSub steagul Domnului

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 10:22
  În unul dintre filmele sale, Philip Yancey a prezentat în imagini scenele de persecuţie a bisericilor şi a credincioşilor din fosta Uniune Sovietică. Aceste imagini cuprindeau scene în care turnătorii îi denunţau autorităţilor pe cei credincioşi, scene de judecată şi condamnare a creştinilor şi de incendiere a bisericilor. Prin aceste acte KGB-ul şi-a câştigat pe drept numele de „cea mai crudă organizaţie de represalii”, îndreptate în special împotriva religiei.

  Numai în timpul lui Stalin se estimează că şi-au pierdut viaţa aproximativ 42.000 de preoţi şi lucrători creştini, iar 98% dintre biserici au fost închise. În filmul său, Philip Yancey prezintă aceste atrocităţi din perspectiva locuitorilor unui orăşel de provincie.

  În scena cea mai palpitantă sunt prezentate câteva femei care mergeau desculţe prin noroi pentru a ajunge pe malul unui râu, unde inspectau fiecare buştean ajuns la fabrica de cherestea din sat. Ele căutau eventuale mesaje încrustate în lemn de către bărbaţii lor care erau întemniţaţi pentru credinţă şi lucrau tăind lemne într-o zonă din amonte.

  Una dintre aceste femei a descoperit iniţialele soţului ei săpate pe un buştean şi a început să plângă îmbrăţişând buşteanul. Ea arăta astfel cât de mare îi este durerea inimii pentru soţul ei cu care nu avea nicio posibilitate de comunicare.

  Filmul se încheie cu o scenă în care o femeie întreabă care este drumul spre biserică. Celui care i-a răspus că nu-i aceasta strada care duce la biserică, aceasta i-a dat o replica provocatoare: „Ce rost mai are o stradă dacă nu duce la biserică?”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 30.11.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Numai în timpul lui Stalin se estimează că şi-au pierdut viaţa aproximativ 42.000 de preoţi şi lucrători creştini, iar 98% dintre biserici au fost închise. În filmul său, Philip Yancey prezintă aceste atrocităţi din perspectiva locuitorilor unui orăşel de provincie.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Gândul de dimineață – 28.11.2016 – solascriptura.ro

   „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” - Psalmul 23:1 Phillip Keller, în...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...