Articolul precedentCâinele furios
  Articolul următorCând viața îți dă lămâi

  Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să întâlneşti o ursoaică jefuită de puii ei, decât un nebun în timpul nebuniei lui.” – Proverbe 17:12
  Regele pădurii se pregăteşte de somn. Nu este nici foarte stresat, dar nici liniştit. Anul aceasta nu a trebuit să suporte perioade lungi de căldură extremă, cu pârâuri secate, fără hrană, cu pământ uscat şi toamnă agitată, în încercarea de a acumula stratul de grăsime pentru somnul de iarnă. Nu, a fost un an relativ liniştit. Atât cât permite omul. A mai dispărut o bucățică din regatul lui.

  Nu atât de mult cât să rămână fără casă, dar era exact păduricea care ducea spre zmeurişul lui preferat, unde petrecea zile în şir, mâncând, dormind şi simțindu-se fericit. Acum trebuie să traverseze o zonă de teren accidentat, cu activitate, camioane şi copaci tăiați ca să ajungă la locul lui favorit de hrănire. Cel puțin, anul acesta a reuşit să găsească hrană suficientă în pădure. Pentru anul viitor se va stresa mai târziu.

  A avut un an liniştit, dar încet-încet începe să aibă sentimente noi, necunoscute de el până acum: nostalgia şi îngrijorarea. Nostalgie pentru că, oricât de mult ar iubi pădurea, îi este dor de cum era pe vremuri – păduri vaste în care se putea plimba cu săptămânile fără să întâlnească urmă de om, fără să vadă drumuri, electricitate, sate şi oraşe. Da, ştie că habitatul este comun, dar tot îi este dor de pădurile lui de altădată. Îngrijorare pentru că, în ciuda optimismului, observă că regatul lui se micşorează de la an la an.

  Însă adoarme zâmbind. Pentru că ştie că oamenii nu sunt aşa cum arată aparențele. Știe că oamenii au nevoie de el. Pentru că fără el, echilibrul fin al naturii se strică. Fără el şi prietenii lui, râşii şi lupii, s-ar înmulți alte specii, care ar crea stricăciuni în păduri şi în recolte. Iar omul, atât de preocupat de economie şi calcule raționale, nu poate să permită asta.

  National Geographic

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 01.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 01.12.2016 - solascriptura.ro - Sola Scriptura. Nu atât de mult cât să rămână fără casă, dar era exact păduricea care ducea spre zmeurişul lui preferat, unde petrecea zile în şir, mâncând, dormind şi simțindu-se fericit. Acum trebuie să traverseze o zonă de teren accidentat, cu activitate, camioane şi copaci tăiați ca să ajungă la locul lui favorit de hrănire. Cel puțin, anul acesta a reuşit să găsească hrană suficientă în pădure. Pentru anul viitor se va stresa mai târziu.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.12.2016 – solascriptura.ro

   „Mai bine să fii smerit cu cei smeriţi, decât să împarţi prada cu cei mândri.”...

  Gândul de dimineață – 30.11.2016 – solascriptura.ro

   „Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la...

  Gândul de dimineață – 29.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; îndreaptă-ţi inima pe calea cea dreaptă. Nu fi printre cei...

  Gândul de dimineață – 28.11.2016 – solascriptura.ro

   „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” - Psalmul 23:1 Phillip Keller, în...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...